Historien om jagthornsblæsning i foreningen

I 1991 tog Hinnerup & Omegns Jagtforening, som noget nyt, jagthornsblæsning på programmet. Nogle få medlemmer hyggede sig med den ædle kunst det første år. Allerede året efter kontaktede flere interesserede, fra omliggende byer, at de også godt kunne tænke sig at lære at blæse på jagthorn.

Nu blev grundlaget skabt og for det nu ikke skulle blive en enlig døgnflue, fik foreningen hurtig fat i en professionel instruktør fra musikkonservatoriet i Århus. Året efter kom der 11 kursister, og det tal har været stigende år efter år. Foreningen fik hurtigt succes med jagthornsblæsning og belæg for, at det var en aktivitet, der var kommet for at blive et fast arrangement i foreningens forskellige tilbud.

Gennem de godt 25 år, som foreningen har haft jagthornsblæsning på programmet, har mange lært at blæse på jagthorn og de er i dag habile og gode blæsere, som de aktivt bruger bl.a. på fællesjagterne og i forskellige jagthornsgrupper.

Flere blæsere fra den spæde start har holdt ved og er i dag med i foreningens blæsergruppe, som ofte er ude at underholde til mange forskellige arrangementer.

Ligeledes har flere, af den gamle garde, taget instruktørkursus i jagthornsblæsning, så foreningen nu råder over flere instruktør, til glæde for dem, der vil lære at blæse på jagthorn i foreningen.

Alle kan lære at blæse på jagthorn – uanset køn og alder. Vore aktive kursister i dag, er lige fra 16 til 75 år. Det er derfor aldrig for sent at komme i gang. Selvom man er total umusikalsk og ej heller ikke kan læse/tyde noder, er det absolut ikke et handicap. Jagthorn er heller ikke kun en mande-verden. Vi har flere piger/damer, der er aktive blæsere. Det er ikke et krav, at man skal være medlem hos os, for at deltage. Alle er velkommen. 

Hvert år afholder vi to kurser. Det første har opstart i begyndelsen af januar måned og slutter ca. 1. april. På det kursus har vi hold for helt nybegyndere, som starter på total bar bund. Har du ingen jagthorn, kan du låne et af foreningen til det første kursus. Hvis du senere selv vil købe et jagthorn, hjælper vi gerne med råd og vejledning.

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/