Vingstedskydninger 2021

Bestyrelsen har nu besluttet, at vi i 2021 vil tilbyde kombineret "Obligatorisk riffel skydeforløb" og skydning til løbende vildt. Det bliver arrangeret, at der er  obligatorisk riffelskydeforløb fra 9.30 til 12.00 og derefter skydning til løbende vildt fra 12-14. Vi kører fra Hinnerup Kulturhus kl. 8.30 - instruerer kl. 9.30 og skyder 10-12. Derefter skyder vi til løbende vildt i to timer og afslutter med lidt godt at spise.

Dette arrangement er planlagt til søndag den 21. marts 2021, lørdag den 17. april og lørdag den 21. august. Der kan arrangeres flere datoer, hvis der er passende tilslutning hertil.

Tilmeld dig senest en uge før på jagtforening@youmail.dk og  betal kr. 250 via MobilePay 33781. Kontakt Chr. Gottlieb på mobil 20141117.

Obligatorisk Riffelskydeforløb

Bekendtgørelsen vedrørende riffelprøven forlanger fremover, at aspiranten har gennemført et riffelskydeforløb på en godkendt skydebane under ledelse af en riffelinstruktør.

Vi vil i Hinnerup Jagtforening gerne skabe muligheder for, at aspiranter kan gennemføre et riffelskydeforløb. Der vil også være mulighed for at træne træfsikkerhed – for eksempel fra liggende skydestilling. Instruks for riffelskydeforløb samt den nødvendige attest for godkendelsen findes på Miljøstyrelsens side: ”mit jagttegn”.

Skydeforløbet omfatter 25 skud mod bukkeskiven afgivet fra fem forskellige jagtrelevante skydestillinger. Der er ingen krav om træf, men skydestillingerne skal attesteres af instruktøren.

Skydestillingerne er:

·        Stående skydestilling med anlæg

·        Stående skydestilling uden anlæg

·        Siddende/knælende skydestilling med anlæg

·        Siddende/knælende skydestilling uden anlæg

·        Siddende på stol med anlæg.

Forudsætning for at gennemføre riffelskydeforløbet er, at riflen er indskudt og at du medbringer de nødvendige hjælpemidler. (Vi medbringer dog f. eks. skydeskok). Husk at medbringe gyldig våbentilladelse, jagttegn og fotolegitimation (kørekort).

Skydeforløbet kan gennemføres på vores sædvanlige ture til Vingsted. (den 21. marts er skydeforløbet FULDTEGNET) Men vi kan også arrangere et forløb, hvor f.eks. 3-6 mand kører samlet til skydebanen. Find gerne et par stykker, der vil med på en fælles tur. Skydningen kan, under forudsætning af 3-6 deltagere, afvikles for kr. 250 pr. person – hvortil kommer kørsel, ammunition mm. Ønsker du nærmere information, skal du kontakte riffeludvalget ved Chr. Gottlieb på mobil 20 14 11 17 eller mail: jagtforening@youmail.dk

Jagtfeltskydning i Hevring 

Som noget nyt i foreningen arrangerer vi nu også et hold til deltagelse i jagtfeltskydning i juni måned. I 2020 blev denne fantastiske begivenhed desvære aflyst. MEN vi prøver igen i 2021 - derfor hvis du er interesseret i denne oplevelse, så sig det allerede nu til Chr. Gottlieb 20 14 11 17 - så står du først i køen til næste år. Du skal tilmelde dig senest den 26. februar med angivelse af dit medlemsnummer i Jægerforbundet.

Jægerforbundets Mærkeskydning 

Hvert år i april måned kører foreningens ihærdige riffelskytter til Allingåbro Skyttecenter, Tøjstrupvej 37D, Allingåbro for at aflægge mærkeprøven. I 2021 bliver det torsdag den 22. april kl. 17.00 - 20.00 at vi skyder. 

Der skydes 6 skud til bukkeskiven med registrering af points. 40-50 points giver bronze, 51-58 points giver sølv og 59-60 points giver et guldmærke. Desuden skydes der om vandrepræmien ”Smedens Pokal”. Det er også muligt at skyde ind. Indskydning koster kr. 100 – men vil man deltage i konkurrencen koster det kr. 125.  

Resultaterne fra de senere års mærkeskydning finder du HER

Nedenfor billeder fra den årlige mærkeskydning i Allingåbro

© 2021 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/