Du er her. #1 - Foreningswebsite > Aktiviteter > Hundetræning

Jagthunden – min bedste jagtkammerat

Hinnerup og Omegns Jagtforening indbyder til en spændende aften for alle, der interesserer sig for jagthunde. Det foregår tirsdag den 12. marts 2019 kl. 19.00 i Melhøjstuen, Hinnerup Bibliotek og Kulturhus.

Vi har inviteret jagthundekonsulent Henrik Vestergaard Hove-Nielsen fra Danmarks Jægerforbund til at holde et indlæg: ”Fra hvalp til jagthund”. Henrik vil fortælle, hvordan man skaber fundamentet for et godt forhold mellem hund og fører, ved at tage udgangspunkt i positiv forstærkning i indlæringen. Henrik vil også komme ind på, hvorfor det er vigtigt at træne hver dag, med udgangspunkt i at minimerer muligheden for fejl. Henrik vil afsætte tid til at svare på spørgsmål efter foredraget.

Derefter vil dyrlæge Mette Fromberg Jensen fra Dyrlægegruppen Frijsenborg fortælle om ”jagthundens sundhed”. Vi vil komme ind på vaccinationer, førstehjælp og hunden som atlet. Der vil være tid til spørgsmål efter indlægget.

Der kan købes kaffe, øl og sodavand. Efter foredragene er der for de interesserede tilmeldinger til forårets kursus i træning af jagthunde. Det foregår 10 tirsdage fra 18.30-20.00 i Lisbjerg Erhvervspark. Første gang tirsdag den 26. marts.

  henrik-vestergaard-hove-nielsen.jpg

 Henrik V. Hove-Nielsen er 48 gammel og har hele livet, både privat og professionelt, arbejdet med hundetræning. Henrik er født og opvokset med jagthunde, både ruhåret hønsehund og golden retriever. Henrik var gennem 14 år tjenestehundefører ved Østjyllands politi, hvoraf han en stor del af tiden var instruktør på politiets hundeskole. Sideløbende med politiet var Henrik i en længere periode tilknyttet Danmarks Jægerforbund som ekstern instruktør. Henrik har siden 1. januar 2015 været ansat som jagthundekonsulent ved Danmarks Jægerforbund, og Henrik har i dag selv 3 cockerspaniel. 

Træning af jagthunde - jægerens uundværlige hjælper!

Jagtforeningen har altid haft træning af jagthunde på programmet. Hvert forår tilbyder vi et kursus over to måneder (10 træningsaftner), hvor såvel uøvede som mere øvede eqvipager kan komme og få ny viden og inspiration til træningen af deres trofaste følgesvende.

20170323_Hundetrning.jpg

Træningen foregår "på hundens præmisser". Vore ansvarlige instruktører har været på et eller flere kurser i Danmarks Jægerforbunds regi, således at træningen foregår efter de aller nyeste principper. 

Kurset giver mulighed for, at man ved afslutningen kan aflægge en lille uformel prøve, hvor jagtforeningens fine vandrepokaler bliver uddelt.